STaR PRO Performancenedladdning (5)

Sidans Innehåll
Vår träningsfilosofi – Vårt utbud av tjänster – Utbildning – Lagträning – Träningsläger – Träningspaket – Idrottare som samarbetar med oss – Kontakta oss


Vår ambition är att vara ledande inom träning och utveckla idrottare att nå sin maximala förmåga inom sin idrott. 
Vi hjälper idrottare av olika slag att utveckla sin fysiska och mentala förmåga oavsett nivå och omfattning. Det kan röra sig om kompletta paket som sträcker sig över hela året, enskilda träningsprogram eller tester för att utvärdera den formen inför kommande säsong.

Genom en systematisk process, noga utvalda tester, omfattande analyser och samtal skapas optimala förutsättningar för idrottaren att lyckas inom sin idrott.

För att nå din maximala förmåga krävs ett långt och dedikerat arbete, men även att välja rätt väg. Vi hjälper dig att göra rätt val i din träning och nå din yppersta kapacitet.

Vårt professionella testlabb och utrustning finns på STaR Arena i Bergsviken. Arenan är ett idrottskomplex på ca 1800 m2. Speciellt framtagen för att fylla alla behov som idrottare har för att kunna utföra sin träning till fullo. Arenan har träningsytor av olika slag och samt utrustning för medicinska och fysiska tester, behandlingsrum för rehab och yta för föreläsningar samt ett hotell nära in på. Här utför vi många olika typer av tester som VO2-max, rullbandstester, styrketester, rörlighetstester med mera.

 


Vår träningsfilosofi

Star pro perfomance hjälper atleter i en mängd olika idrotter, från absoluta toppnivå till motionärer med ambitioner att förbättra sin kapacitet. Träningen bedrivs med lång erfarenhet av atleter på högsta nivå. Genom mätbara och exakta tester har träningsmetoder finslipats genom åren för att ge idrottaren de bästa förutsättningarna att prestera maximalt när det gäller som mest. För att nå uppsatta målsättningar kommer lämpliga metoder och upplägg användas för att öka möjligheterna att nå målet. Träningsmetoder och övningar baseras på vetenskapliga studier, mätbara rörelser, idrottares behov och stor erfarenhet av träning. Idrottare vi arbetar tillsammans med ska alltid känna sig säkra på att träningsmetoder har en god förankring inom idrottsvetenskap.

Till varje kund så görs en analys av vilken fysisk kravbild som idrotten ställer på idrottaren. Noggranna tester genomförs och analyseras för att ge en uppfattning om hur den fysiska förmågan ser ut. Ett träningsupplägg planeras efter idrottarens ambitioner och förutsättningar. Träningen genomförs antingen på egen hand eller tillsammans med personal från Star Pro Performance. Efter en period genomförs nya tester för att utvärdera att träningen går i rätt riktning, eller som utvärdering av den gångna träningsperioden. Efter en sammanställning av testerna kan sedan en korrekt slutsats dras om hur lyckad träningen har varit.

Att utföra lämpliga tester för idrotten är en förutsättning för att kunna göra en lyckad träningsplanering. Beroende på idrott så utförs tester som mäter specifika egenskaper för den aktives idrottsgren. Testresultatet ger en detaljerad bild över den fysiska förmågan och med referenser från tusentals mätningar kan resultatet utvärderas och ge ett konkret mål att arbeta mot. Testerna kommer även visa om det finns starka och svaga punkter och inom vilka områden den största förbättringspotentialen finns. Träningsperioden kan sedan variera från strax kommande tävlingar, till en tävlingssäsong eller till träning över flera års tid.

Rätt träningsplaneringen är av yttersta vikt och att den alltid grenspecifikt upplagd. Träningen sker i progressiva faser. Vid ett längre program så startar arbetet med att bygga en bred grund och för att sedan utveckla spetsegenskaper eftersom. Vid ett kortare program ligger kanske fokus ligger på att toppa formen inför en tävling eller för att stärka upp svaga punkter inom sin idrott. Övningar och träningsformer varieras under träningsperioden för att stimulera rätta egenskaper. Exempelvis mängden aerob/anaerob träning eller relation mellan kraft och snabbhet.


Vårt utbud av tjänster

Träningsupplägg för enskilda individer.
Kompletta träningsprogram, enskilda program för styrka, explosivitet, styrkeuthållighet, kondition, rörlighet
Träningsupplägg för enskilda individer för träning på distans
Kompletta träningsprogram, enskilda program för styrka, explosivitet, styrkeuthållighet, kondition, rörlighet. Tillgång till support över telefon och video. Programmen innehåller instruktioner i videoformat.
Personlig träning
Träning med personal från Star pro performance. Träningen utförs helt efter idrottarens målsättning, behov och förutsättningar.

 

STaR PRO Performance utbildning

Star Pro Performance anordnar utbildning inom fysträning för ishockeyspelare. Våra kurser är till för hela föreningar eller privatpersoner som vill ta nästa steg i hur och vad en fystränare tänka och göra för att få ut maximalt av hockeyspelare under hela säsongen samt prestera som bäst när det väl gäller.

Försäsongsträning

Målsättningen med utbildningen är att deltagaren ska få en djupare förståelse i hur kroppen fungerar samt hur den reagerar på olika typer av träning och ska en förmåga att applicera det i ett större perspektiv. Vi kommer gå igenom hur en försäsong bör planeras beroende på förutsättningar och målsättningar. Vi kommer titta på specifika träningsprogram samt specifika övningar inom styrketräning och hur träningspass bör läggas för att gynna utveckling och återhämtning.

Träning under säsong

Träningen tar inte slut bara för att säsongen drar igång. Vikten av att hålla spelaren i samma skick som den kom in i säsong är av största betydelse för att kunna prestera på topp i slutspel och därför krävs lika stor noggrannhet för den träning som skall göras under säsong. Vi kommer därför ägna en del tid på detta område och utveckla detaljerna som skiljer träning under säsong mot barmarksträning.

Praktisk/teoretisk utbildning

Utbildningen har lika mycket praktiskt som teoretiskt innehåll. Vi blandar teoretiska föreläsningar med praktiska sessioner där den teoretiska kunskapen kan omsättas i praktisk kunskap.

Utbildningen hålls i Piteå men det är även möjligt att utbilda på annan plats så länge det finns tillgång till lokaler och lämplig träningsutrustning. Kontakta oss gärna om önskemål

 

Fystränare steg ett: ishockey

 • 2 dagars utbildning
 • 4 teoretiska föreläsningar (Fysträning som helhet, energigivande system, ungdomsträning och detaljerad träningsplanering)
 • 4 praktiska moment (styrketräning, aerob-anaerob träning, frekvens och snabbhet, samt rörlighet)
 • Kursmaterial från hela helgen
 • Pris 5950 kr

 


Lagträning

För att nå framgång och resultat under säsong krävs det att samtliga spelare/aktiva är väl förberedda för vad som krävs oavsett nivå. Hos oss finns möjlighet till grenspecifik, kvalitativ och varierande träning för lagidrottare såväl som individuella idrottare. Här kan de aktiva utvecklas.

Med många års erfarenhet av träning och tävling på högsta nivå, har vi kunskapen som krävs för att nå framgång. I dagsläget hjälper vi aktiva inom hockey, fotboll, handboll, längdskidåkning, motocross, skotercross och alpint att utveckla sin fysiska förmåga.

Lagträning kan även bedrivas som på distans med utbildning av ledare och spelare. Laget kan få hjälp med träningsplanering och program för både försäsong och under säsong.

Praktiska kursers/utbildningar

Löpteknik
Styrketräning med stång
Grenspecifik styrketräning
Snabbhetsträning
Rörlighet
Life Kinetik
Knäskola, skadeförebyggande och tejpning

Fysträning paket

 1. Instruktörsledd träning, valfritt antal timmar och typ av pass.
 2. Utbildning av föreningen. Träningsupplägg försäsong/säsong, utbildning tester, fördjupande utbildning inom fysiologi.
 3. Instruktörsledda pass, träningsupplägg för hela året samt tester med utvärdering.
 4. Elitlag, enskilda professionella idrottare.

Oavsett vilket paket och avtal ni väljer så får alla aktiva lösa ett personligt passerkort som gör det möjligt att träna mellan 06.30-23.00 alla dagar i veckan.

 

Träningsläger

Star Pro Performance erbjuder absoluta högsta klass för träningsläger. Våra stora ytor och goda tillgång till utrustning gör det möjligt för lag och föreningar att träna utan begränsningar. Vi arrangerar träningsläger för klubbar, hela lag eller enskilda personer som vill få ut maximala resultat av sin träning.

För er som väljer att komma hit på träningsläger finns tillgång till
-1800 m2 träningsyta
-Komplett gym/crossfit-hall
-80 m sprintbana med hoppgrop och kulring
-Skottramp för hockey
-Testcentrum
-Toppmodern utrustning för sprint och snabbhetsträning med 1080 sprint och 1080 Motion
-Hotell 100 m från anläggningen
-Konstgräs fotbollsplaner
-Lindbäcks stadium för skidor vinter och sommartid
-Skogsslingor för löpning
-Sjukgymnastik
-Massage
-Föreläsningar och utbildning

 

Träningspaket Ishockey

Efter ett långt och framgångsrikt arbete inom fysträning av hockeyspelare kan vi nu erbjuda träningsupplägg för hockeyspelare under sommaruppehåll samt träning under säsong.
Som spelare finns det olika alternativ att förlägga din försäsongsträning.

 • Guldpaketet. Komplett packet med individuellt planerad försäsongsträning på plats i Skellefteå och Piteå. Personlig coachning på varje pass, samt tester och möjlighet till rehab vid behov. Träningshjälp under säsongen.
 • Silverpaketet. Individuell träningsuppläggning under försäsongen med kontinuerliga träffar för tester och uppföljning på träning.
 • Bronspaketet. Träningsprogram med videoinstruktioner samt uppföljning över telefon eller Skype.

Testpaket ishockey

Fullständigt test för ishockeyspelare.

 • VO2 maxtest: 930 kr
 • Submax/maxtest (aerob/anaerob tröskel + max VO2 och maximalt laktat): 1725 kr
 • Styrketester: 490 kr
 • Max power out (muscle lab + all out cykeltest): 890 kr
 • Snabbhetstester. 10-20-30 m och 5-10-5 meter: 1190 kr
 • Kroppssammansättning: 450 kr

Testresultatet utvärderas utifrån ålder, liga och spelarposition. Testvärdena utvärderas även fullständigt så att en helhetsjämförelse kan göras mot andra spelare i motsvarande nivå.
Paketpris: 4250 kr (5070 kr)

Träning Längdskidor

 • Träningsprogram styrka, försäsong samt under tävlingssäsong

 

Idrottare som samarbetar med oss

nedladdning (3)nedladdning (4)

Ishockey
Skellefteå AIK, A-lag, U20, U18
Adam Larsson
David Rundblad
Oscar Lindberg
Tim Heed
Nils Lundkvist
Andreas Wingerli
Rickard Rackell
Dean Kukan
Jesper Fröden
Marcus Pettersson
Sebastian Aho
Anton Lindholm
Filip Gustavsson
Piteå Hockey, A-lag, U20, U18, U16

Längdskidor
Svenska Skidlandslaget
Piteå Elit

Fotboll
Storfors AIK Fotboll
Infjärdens Fotboll
Piteå herr

 


Kontakta oss

Är du intresserad av vad STaR PRO Performance kan erbjuda dig, din fysträning eller ditt lag?
Kontakta oss via mail och beskriv hur vi kan hjälpa dig!

info@thomsons.se
startommy@thomsons.se
starhenrik@thomsons.se