top of page

Aktuellt just nu

Häng med i det senaste i boxen!

STAR_LOGO_CROSSFIT_RGB.png

Aktuellt just nu

368509962_1732429787272259_8568262225040498765_n_edited.jpg

CrossFit Junior

CrossFit Astrum håller en kurs för de yngsta som vill testa Crossfit träning på lekfulla sätt, det är en nybörjargrupp med stort fokus på grundläggande teknik i olika styrketräningsövningar, kroppsvikts-baserade övningar samt basic konditionsträning som löpning och maskiner som rodd. 

Exempel på övningar vi kommer prova på är knäböj, marklyft, press, pullups, armhävningar, burpees, box-hopp, väggkast med boll, utfall, hopprep och mycket mer. Vi kommer använda oss av hantlar, kettlebells, skivstänger och den egna kroppen som redskap när vi utforskar CrossFit och dess olika rörelsemönster. 
Vi kommer leka oss genom träningen och fokusera på gott utförande på samma gång. 
Framförallt ska vi ha sjukt roligt när vi gör det tillsammans!

Ålder: 10-14 år

Start: 27 september 17:00

Kontakta starvictoria@thomsons.se om du vill veta mer.
 

DSC07052_1.jpg

Grundkurs

Nästa kurs: Start 14 september 19:30

Testa på en varierad, funktionell och rolig träningsform!


I denna kurs går vi igenom teori om vad exakt CrossFit är för att sedan avsluta med teknik och träning. Du kommer guidas av kunnig coach som tar dig igenom CrossFit´s mest grundläggande övningar för att du sedan ska kunna gå på pass hos oss eller träna vidare på egen hand. Det enda som krävs av dig som deltagare är ett glatt humör, träningskläder och såklart att du är frisk.


Man kan dela upp Crossfit i exempelvis
Kondition - Styrka - Uthållighet - Rörlighet - Koordination - Smidighet - Explosivitet - Snabbhet - Balans. Vilket är en hel massa saker som vi försöker öva på genom att putta, dra, släpa, lyfta, knäböja, pressa, springa, ro, cykla... ja man kan säga att allt är crossfit. Därför är det så lätt att hitta något man tycker om, men också att anpassa träningsformen till sig själv! Det innebär att vi under kursens gång kommer gå igenom och lära oss många typer av rörelser och övningar som kan utföras med skivstång, kettlebell, hantlar, i ringar, sittandes, hukandes, liggandes och med den egna kroppen som redskap. Både hur man blir bättre på dem och hur man kan anpassa dem till sin egen förmåga. Målet är att du som deltagare ska hitta träningsglädje och känna dig säker på utförande av olika övningar för att sedan kunna gå på våra nybörjarpass, wod-pass eller fortsätta träna på egen hand!


Övningar vi bland annat kommer lära oss är:

  • Knäböj, Frontböj

  • Press, Push press, Thrusters

  • Marklyft, Frivändning, 

  • Burpees, Armhävning, Pullups


Varje pass avslutas med en konditionsdel, så kallad “metcon”. Ett klassiskt crossfit-begrepp som du kommer ha koll på efter kursen!

Kontakta starvictoria@thomsons.se om du vill veta mer.

Följ oss på sociala medier!

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från boxen och se allt roligt som händer.

  • Instagram
DSC07274_1.jpg
bottom of page